Tunga divisionen utomlands
28 juni, 2020

Tunga divisionen är i Finland och hämtar en transformator för vidare transport på sjön upp till norra delen av Norge där transformatorn ska upp i bergen och lanseras till fundament.

Hör Joakim Anderssons berättelse:

Äntligen klart ! Ett av de roligare projekten jag skött, där vi åkte till Finland o lastade upp en 120 ton tung trafo på våra Spmt axlar, därefter åkte hela ekipaget båt i 8 dagar till norr om Trondheim i Norge, där vi stod beredda o tog emot. Resan upp till en fjälltoppen med 15 graders lutning i 3,5 km gick hur bra som helst med en totalvikt på 160 ton, därefter lossning, montering av kylare o tank och sedan slajda in i ett bås.

Lastning på båt, båtfärd, körning upp för berget med 15 % lutning, lossning framför trafohallen, slaidning av trafo in i hallen. Färdigt!

Service på vindkraft
4 juni, 2020

Förutom lyft av nya vindkraftsdelar utför vi även service. Här med vår LTM 1350Brolyft över E4 Stockholm
31 maj, 2020

Ett välbevakat ögonblick blev GC-brolyftet över Essingen vid Kungens Kurva. Bron är 90 m lång och väger 145 ton. Radie 52 meter.

Lyftet utfördes på natten med vår kran Liebherr LR1750/2. Tillverkad är bron av Bröderna Jansson-Nissavarvet i Halmstad som är vår mångåriga samarbetspartner.

På plats 31. maj 2020 kl.3:17


Resning vindkraftverk i trä
15 maj, 2020

Vi reste det första vindkraftstornet i trä utanför Göteborg

Sveriges första vindkraftstorn i trä står nu klart på Björkö utanför Göteborg. Tornet är 30 meter högtTräkonstruktionen är stark som stål och gör vindkraftverket klimatneutralt från start.

Vem kan önska sig en bättre arbetsplats. Härligt väder, havet och kranar i ljusblått!

https://branschaktuellt.se/energi/vindkraft/33063-nu-star-sveriges-forsta-vindkraftstorn-upprattTunggodshantering silo och panna
7 maj, 2020

Intagning och placering av silo i byggnad med begränsad höjd. Intagning av panna samt slaidning till slutposition i 2 olika riktningar. Perfekt för vår 165 tons kranbilLansering av tunnel i Halmstad
10 april, 2020

Lansering av tunnel 270 ton under 2 spårig järnvägProjekt: trafohantering
28 mars, 2020

Lyft på trailer i hamnen
Förberedelse för slaidning under bro
Slaidning under bron med hjälp av Hydra-Slide
Tuff utmaning att få upp trafon för den branta backen

Projekt transformator 264 ton, hantering i Sundvalls hamn från fartyg till trailers för vidare transport mot Nysäter. På vägen är där en viadukt som inte klarar höjden, där man får lossa transformatorn och slaida den under bron. Sedan vidare frakt till Nysäter som bestod av en stor och brant backe innan transformatorn till slut kunde lanseras till fundament

Här en utförlig beskrivning på Bridger Howes hemsida: https://bridgerhowes.com/client-news/hydra-slide/hydra-slide-low-profile-system-skids-transformer-under-bridge-and-onto-foundation/