RESURSER FÖR ALLA TYPER AV LYFT, TRANSPORTER OCH TUNGGODS

Sven Jinert AB har specialiserat sig på mobilkranar, mobila tornkranar, kranbilar,  teleskoptruckar, specialtransporter samt tunghantering där “Jinert gänget” har lång erfarenhet.                                                      Vi brukar säga att vår erfarenhet är vår styrka. Jinert åtar sig husflyttningar samt montage och liknande till fasta priser.
Vi har även en entreprenadavdelning som projekterar och driver större projekt som vindkraft, brolanseringar, tunnellansering, specialtransporter.

Vid nyinvestering tas stort ansvar till gällande miljökrav.Kranar 20-500 t

Terränggående kranar 20-30 ton: används vid tuffa markförhållanden eller där utrymmet är minimalt. De används med fördel inomhus, exempelvis vid montage av traverser. Den terränggående kranen lastas lätt på trailer vid längre transporter.

Allterrängkranen 30-500 ton: förenar den chassiburna kranens snabba sätt att förflytta sig med den terränggående kranens lilla behov av utrymme och är synnerligen lämplig där markförhållandet inte är det bästa.

 Fackverkskranar - 800

Fackverkskranen används för de riktigt tunga och höga lyften. Främst inom den tunga industrin, infrastrukturen samt vid vindkraftsmontage.

Vår LG1550 är en mycket mångsidig mobil fackverkskran som har en maximal kapacitet på 550 ton med fackverksbom och 800 ton med hydraulbom. Krokhöjd 160 m.LG 1750

Denna fackverks-mobilkran har flexibiliteten som en 750 ton larvkran i kombination med rörligheten för en höghastighets-mobilkran. Det betyder att den kombinerar fördelarna med dessa två krantyper i ett enda koncept. Kranens vändskiva och bomsystemet används från LR 1750-larvkranen för LG 1750, tillsammans med ett åtta-axlat chassi av den allra senaste designen med hastighetsberoende bakaxelstyrning. Det gör fackverksbommens mobila kran idealisk för snabbt uppförande för vindkraft, industriell konstruktion eller infrastrukturarbeteLarvkranar

Kranar som används med möjlighet att förflytta sig snabbt även med last i kroken. Kranarna används främst inom betongmontage.

Larvgående kranar har ett körbart fundament och normalt behövs inga stödben. Tillåter underlaget kan dessa kranar, med maximalt lyftvärde, förflytta sig med lasten hängande. Larvgående kranar kan även köras delvis riggade för att förflytta sig inom ett arbetsområde, till exempel mellan kraftverken i en vindkraftspark. Fackverksbom är vanligast. De har endast en förarhytt och vanligen bara en motor. Banddriften är hydraulisk.

Resurser inom företaget: 3×130 t larvkran, 1 larvkran 140 ton, 2 x 160 t larvkran, 1 st. 250 ton och 1 st. 350 t larvkranSTORKRAN LR 1750/2

LR 1750/2 en larvkran som är idealisk för kraftverk, infrastruktur, vindkraftsparker eller för hantering av hamnar.

Larvkranen är lämplig för universellt bruk och används i kraftverk, raffinaderier, på byggplatser för broar och för att bygga vindkraftverk. Krankomponenternas kompakta dimensioner och deras måttliga vikter gör att kranen kan transporteras till platsen till låg kostnad. Upphängd förkoppling med VarioTray innebär också att arbetet kan startas snabbt eftersom det inte finns behov av tröttsam stapling. Stor uppmärksamhet ägnades också åt säkerheten hos kranföraren och området kring kranen i konstruktionen – omfattande räcken, större plattformar och en tydlig hytt med maximal synlighet runtom. Kranen på 750 ton kan också användas som en “piedestalkran” på stöd, en fördel för långtidsjobb i en position. SX-bommen med extra breda sektioner sätter nya standarder för lyftkapacitet och transport.

Resning vattentorn


Minikranar

Minikranar på larvband är en ganska ny produkt som löser lyftproblem överallt med trånga passager, begränsat utrymme eller med dåliga markförhållanden både på byggen och inom industrin. De är bl.a. utrustade med lutningslarm och lastindikator för säker hantering.

Som tillval finns radiostyrd fjärrkontroll, vita larvband för körning på ömtåliga golv samt jibb för ökad tillgänglighet. Maskinen går att köra med eldrift eller dieseldrift. Våra mindre modeller går att få in genom dörrar och i hissar.

Minikranar finns i storlekar upp till ca 10 tm. De brukar vara hydrauliska med teleskopbom, har banddrift och stödben men saknar motvikt och förarhytt.

En utmärkt hjälp i den dagliga tunghanteringen inomhus.

Idag har vi märkena Maeda, Jekko och Unic

Maeda 174, 285, 305, 405, 815. Jekko SPX 532. Unic 506Självresande tornkranar

14 självresande tornkranar i 4 olika storlekar med räckvidd   42 meter – 48 meter – 50 meter – 60 meter.

Föraren sitter antingen i hytten och har god sikt eller kör med radiostyrning. Självresande kranar kombinerar mobilkranens mobilitet med smidigheten, räckvidden och lyfthöjden hos en tornkran. Uppställningen går mycket snabbt jämfört med en tornkran och klaras i de flesta fall av föraren på omkring en timme. Kranen får sin kraft från egen motor eller tillkopplad elektricitet vid längre uppställningar. Den vertikala masten kan vara av fackverk eller stålprofiler. Den horisontella bommen är av fackverk.Stationära tornkranar

Den nya L1-serien stationära tornkranar kombinerar innovativ teknik med en
tydlig, modern design. Resultatet är en kraftfull snabbt upprättande
kran som ger förbättrad ergonomi, utmärkt åtkomst
vid resning och underhållsarbete och ett modernt, attraktivt
design. Ett övergripande paket som kommer att förbättra vilken arbetsplats som helst.Kranbilar

Kranbilen används främst för att lyfta den last den transporterar. Våra kranbilar är utrustade med hydrauliska båtstöttor.

Flaket är både breddnings- och förlängningsbart med kapacitet upp till 150 TM (tonmeter). Våra mindre kranbilar är även utrustade med gripskopa och tippflak. Vi har små kranbilar med en räckvidd på 7 m, mellanstora kranbilar med en max. räckvidd inkl. jibb på 26 m samt de stora som även används som ¨bodbil¨ med 30 m max.räckvidd inkl. jibb.Körplåtar-ett säkert underlag att köra på

Våra körplåtar av starkt fartygsstål täcker varje behov på arbetsplatsen, t.ex. överfarter vid schakt eller skydd av underlag vid arbete med tunga maskiner.

Vi förfogar över ett stort antal körplåtar i olika storlekar och tjocklekar. Vi har även grävmaskinsmattor. Vänd dig alltid till närmaste depå för att hyra dessa.

För transport och utläggning använder vi t.ex. våra kranbilar eller flakväxlarbilar.Hjullastare

Hjullastare användes främst vid lastning av materiel samt till schaktning i mindre skala.

Våra lastare kan förses med många olika tillbehör, bl.a. sopborste med uppsamlare. Extra utrustning kan vara skopa, gafflar, förlängningsgafflar, gjutskopa, materialkorg samt BM-skräpcontainer.Teleskoplastare

En allround maskin perfekt för byggare, kommuner och industrier.Teleskoptrucken är utrustad med miljömotor samt miljöoljor och uppfyller de senaste miljökraven. En del extrautrustning finns så som: Skopa, förlängningsarm, gafflar, personkorg, materialkorg, gjutskopa, BM-skräpcontainer

Den runtomsvängande teleskoplastaren är likvärdig en mindre mobilkran om den utrustas med linspel. Den är lätt att flytta och ställa upp eftersom alla funktioner styrs från förarplatsen.

Förutom runtomsvängande teleskoplastare finns terränggående teleskoplastare med fast bom som kan utrustas med tillbehör som ändrar maskinens funktion från att vara en gods- och stapelmaskin till en jordförflyttande maskin eller till en kran som liknar en mobilkran eller med personkorg som gör den till en bomlift eller mobil arbetsplattform.

Vi har olika maskiner med lyfthöjder från 6 – 30 m och en lyftkapacitet från 2,7 – 12 tonTruckar

Truckar används vid lossning och lastning. Jinert har truckar från 3-20 ton. En del av våra truckar är utrustade med lågstativ för användning vid begränsad takhöjd vid inomhuslyft.Specialtransport

När det gäller tunga, långa, breda och komplicerade transporter finns resurserna. Vi har mycket lång erfarenhet av tunga transporter och specialtransporter och har en väl varierad fordonspark för att klara en mängd olika uppdrag. Kompetensen hos förarna är hög vilket är nödvändigt för att klara dessa mycket specialiserade uppdrag.

Vid specialtransporter är det inte ovanligt att det krävs särskilda intyg eller dispenser för att uppdraget ska kunna genomföras. Vi hjälper dig självklart med all dokumenthantering i samband med specialtransporten såsom dispenser, tillstånd och följebilar när dessa behov uppstår.Totalprojekt

Vid större projekt tar vi totalentreprenad vilket innebär att vi lämnar en helhetslösning för hela projektet, både ekonomiskt och praktiskt. Vi har ett speciellt team som tar sig an dessa uppgifter.

Om beställaren önskar så görs en tidplan innan projektet startat då kan beställaren se var vi är och vilken del av produktionen på t.ex. fabriken som blir drabbad vid respektive tidslag. Då vi anser i samråd med beställaren att en projektledning är nödvändig upprättar vi en sådan på platsen.

Projektledarens uppgift är att beräkna och projektera olika konstruktioner, organisera med lyft och transporter samt montörer mm, om kunden önskar upprättar vi en loggbok som beställaren får dagligen så man lättare kan följa upp projektet.

Vi deltar gärna tidigt i byggprojektet där vi kan bidra med vår erfarenhet och kompetens och ser fram emot att lämna in förslag för att göra det kommande arbetet så smidigt och effektivt som möjligt.Tunggodshantering

När det gäller tunggods tar “Jinert gänget” på sig tunghanteringsprojekt stora som små till fasta priser. Allt ifrån kassaskåpsflyttningar till hela industrier eller hantering av kolli på flera tusen ton.

Vid trånga utrymmen har vi möjlighet att med vår breda maskinpark och tunggodshantering som omfattar maskinskridsko, domkrafter och luftkuddesystem ta den rätta maskinen för att jobbet ska gå så snabbt och smidigt som möjlig. Därför kan längre driftstopp i verksamheten undvikas.

Exempel på tunggodsarbeten: Lyft och inlansering transformator i ställverkshus, flyttning kantpress, turbin- och generatormontage

 Utbildning

Vi bedriver utbildning med teori i våra lektionssalar på respektive depå eller
ute på företagen. Praktiken genomförs antingen i vår regi eller ute på företagen.

 • Mobilkran
 • Tornkran
 • Fordonsmonterad kran (kranbil)
 • Säkra lyft
 • Mobila arbetspattformar (lift)
 • Travers
 • Truck
 • Säkerhet på väg – Vägverkets kurser
 • Fallskydd
 • Hjullastare
 • Teleskoplastare
 • Entreprenadmaskiner
 • Hjärt- & Lungräddning